Monday, 11 June 2012

Tips untuk menjadi manusia sihat yang hebat

Haaa assalamualaikum .

Macam biasalah , kalau gua tiba-tiba update blog ni , maksudnya cuti sem sudah bermula . Ngeh3 . Blog memang sgt diperlukan ketika ini . Asal bahasa gua janggal semacam ni ? . Takpelah , gua nak sambung bagi tips sebab dah lama sgt tak kongsi ilmu dengan korang. Siapa taknak jadi hebat kan ? Gua pun nak hebat , sayangnya gua dah hebat .  Okay berikut adalah tips untuk menjadi orang sihat yg hebat . Buat pengetahuan korang , orang sihat dan hebat je boleh bagi tips-tips hebat ni kepada mereka yg tak sihat . ( Sila baca dengan hebat )

1) Perbanyakkan makan sayur-sayuran .

 Mahu sihat kan ? anda mestilah amalkan pemakanan ini . Tapi jangan tersilap , anda jangan berasa anda hebat pula sebab makanan ini hanyalah untuk menyihatkan tubuh badan anda bukannya menghebatkan tubuh badan anda .

Kiranya makan sayur-sayuran tak boleh menghebatkan badan lah ye ?


Haaa , jangan tersilap pula . Setiap persoalan ada jawapannya . Sayur-sayuran juga boleh digunakan untuk melahirkan tubuh badan yang hebat . Caranya ialah , anda perlulah memakan sayur-sayuran dengan cara yang hebat .


2)  Pertingkatkan aktiviti-aktiviti yang hebat 

Haaa , mahu menjadi hebat , sudah tentulah anda perlu meningkatkan kehebatan anda dengan melakukan aktiviti-aktiviti yang hebat . Contohnya , bersenam . Hebat tak ? nampak je mudah , tapi ianya sangat hebat .    Hebat-hebat juga , tapi sihat bagaimana pula ? caranya ialah bersenam lah dengan cara yg sihat iaitu sambil memakan sayur .

Bagaimana nak seimbangkan antara hebat dan sihat ?


Ini antara persoalan yang agak menarik sebenarnya , emmmm imbanglah ia dengan cara yang hebat .

Maka berakhirlah tips-tips gua .
Oleh kerana gua sangat hambar sekarang , maka terhasilah satu entri yang hambar , dah lah tiba-tiba bagi tips , dah tu dua tips je pulak , susunan ayat pun entah ke mana . Sejak akhir-akhir ni , kenapa semua menda serba tak kena ? exam tak perform , blogging macam taik  ARGHHHHH ! Please nak kahwin , nak ada anak .

p/s: takde gambar tanda hambar




7 comments:

nitnot said...

amacam pulak dengan manusia yang tak reti beza bayam dengan kangkung? *tetiba kahkah

hamboii takda gambar hambar eh? haha

oh saya komen dan ini hebat, bukan? kroh krohhh

Hus said...

HEBAT!!!
HEBAT!!1
huehuehue

Rapunzeel Cikilolo said...

aku tak suke sayur. huhu!

Nur Aischa said...

laa aisyah ni pula jenis tak mkn sayur..dah cuba tp still tak boleh T_T hmm akan cuba ikhtiar lain. hehehe

Mizz ErMa said...

ala, biasa la tu..hidup kita nie kan macam roda..kejap diatas kejap dibawah, kejap hebat kejap x, eh? err..hehehe

Aleeya Atinza Saaid said...

erkkk kenapa sayur...x suka la sayur huhuhu

wisata outbound malang said...


Nice blog :)
salam kenal sobat :)
bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Senyuman adalah sedekah yang indah, karena dengan sedekah senyuman, manusia takkan pernah merasa berhutang apa-apa dan tak kan membuat orang lain merasa terhina
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

Duit beli kete lain