Sunday, 15 January 2012

5 tips untuk clash dengan kekasih

Orang lain bagi tips , gua nak jugak . Teringin sekali nak share ilmu dengan korang . ngeh3 .

Seperti yang kita tau , seorang lelaki yang sedang berkasih dengan seorang wanita kelihatan ramai di zaman ini . Pasangan pasangan "couple" memang berleluasa la sekarang senang cakap . Namun , ramai jugak yang bertindak mengakhiri hubungan mereka kerana sebab sebab yang tak dapat nak elakkan . Sedih kan ? SOB3 .  Istilah "clash" ataupun "break up" te .... ( Intro )

berikut adalah tips untuk "clash" dengan kekasih anda . NGEH2



1) Cuba untuk tidak menghubungi nya

Ni menda biasa la korang buat . Mesej tak balas , call tak angkat , IM tak reply , mandi tak basah (sesat), YM tak balas dan banyak lagi benda yang tak di balas . Membuatkan kekasih anda berputus asa adalah niat utama , jadi jangan henti henti untuk tidak memberi respon  . Biarkan dia berdialog seorang diri . Walaupun pahit , anda terpaksa lakukan.



contoh mesej



2. Terus terang je dengan kekasih anda 

Ni paling gentle gua cakap , cool je . Biarlah kekasih anda nak menagis ke apa ke , terjun bangunan ke . Semua tu anda perlu hadapi , kata nak clash kan ? 



contoh mesej

3.  Berlakon seolah-olah tak mengenalinya langsung kalau tersempak

Kalau korang pandai berlakon , memang menjadi lah cara ni . Kalau berlakon macam hampeh , gelak gelak senyum senyum , lupakan . Nak clash kan ? so kerja kuat sikit la , kena serius . Contoh lah kan , sedang anda khusyuk khusyuk pegi jalan jalan kat lua sorang sorang , nak pegi seven e la contoh . Tiba tiba ternampak la pakwe / makwe anda . Haa kat sini lah drama bermula , berlakon habis habis , bia dia rasa yang anda memang tak kenal dia . Dia konpem tunggu di pintu luar seven e untuk tegur anda , yelaaa dalam seven e tak syok nak marah marah , sunyi sangat .

 Contoh perbualan di luar seven e :


"Ehh lisaa !you buat apa kat sini ?mesej dah la tak pernah nak reply sekarang ni " 

first first , mesti dia sergah anda dari tepi sebaik sahaja anda melangkah keluar dari seven e , konon konon nya mahu bagi kejutan budaya pada anda . Sebaliknya dia tak tahu yang dia bakal disergah dengan lakonan anda sebentar lagi .




"errr , sapa ni ? kenal ke ? duduk mana ? budak mana ni ? umo bape ni ha ?aih salah orang ni ! " 

haaa , lebih lebih kan lisa ? ahh takpe , pedulikan . Lakonan beb , ada cara masing masing , hormat la cara lisa belakon . Kalau boleh masa ni , guna je mimik muka segala bagai . Muka pelik , masam , merajuk , tahan berak dan sebagainya untuk tampak lebih real , be professional beb ! 

"haa ?? apa you merepek ni !! "

konpem la dia balas macam ni . Yelaa , dah tiga tahun dengan anda , tiba tiba jumpa , anda kata tak kenal . Dah la buat muka tahan berak semua , memang pelik gila bobbiii la mamat tuh .

"errr , sapa ni ? kenal ke ? duduk mana ? budak mana ni ? umo bape ni ha ?aih salah orang ni ! " 

Ulang balik soalan tu dengan harapan dia jadi gila .

"Huh , you ingat i nak percaya ke dengan lakonan you semua ni . Buat buat tak kenal konon , i tak gila lagi laa"

Ambek kau atas muka ! Boleh tahan gak mamat nih , haha . Memang harapan anda nak buat dia jadi gila tak berkesan . Tapi jangan mudah mengalah , lakonan kena serius beb ! gua pantang org main main nih . Terus memainkan watak .


"TOLONG !!   PEROGOL TAK DIKENALI !!  PEROGOL TAK DIKENALI!! "

Hah , seee ! kompem dia blah lintang pukang sambil menyumpah dan menyesal mengenali selepas anda laungkan kata kata keramat tu.

macam mana pula kalau kekasih anda tu wanita ? nak menjerit "perogol" jugak ke ? 

Rilek beb , semua benda ada penyelesaian . try macam kat bawah .

"TOLONG !! AKU MEROGOL !! AKU MEROGOL!!"

kompem awek anda cau lintang pukang takut dirogol dan kemungkinan juga anda lenyap di belasah masyarakat setempat . Tapi takpe , lakonan kena bagi comitmen beb , sakit pun sakitlah , janji "clash". oyeah



4.  Katakan kepadanya yang anda mempunyai segala bagai penyakit

Haaa , cara ni pun gua suggest jugak . Kan dah biasa menipu kan ? JENG3 . Masa ni lah ilmu tu perlu dipraktikkan . Adakan sesi temu bual dengan kekasih anda , dan dengan tiba tiba ,ceritakan segala bagai penyakit anda tu , bagi dia tergamam . ngeh3 . Contoh la , tengah syok syok lepak kat taman dengan pakwe , try la ayat ni .

"Abang , actually Lisa nak bagitau satu menda ni"

"Apa dia dear ?cakap je , jangan berahsia dengan abang ok"

"Lisa menghidap benyakit untut bang, yang kaki besar mcm gajah tu . Lisa sedih sangat bang. Dah la begitu , kaki Lisa penuh kudis . Then Lisa pegi lah check kat hospital , tiba tiba doktor cakap Lisa ada HIV Positif . Apa yang Lisa kena buat ni bang ? Lisa nak mengadu dekat abang ni , sob3"

"besok kita clash k sayang"   balas abang ringkas

Nampak ? menjadi kan cara gua .


5. Selalu memaki hamun .

Ni cara alternatif lah , kalau semua cara tak berkesan . Try la cara ni, boleh kot . Lagipun memang ramai yang  tak kekal hubungan diaorang sebab menda ni . Yelaa asyik asyik kena maki , kata couple sangat , tapi 24 jam kena maki . Nak jeles ke apa ke , tak payah la sampai nak mencarut segala bagai . Nak mencarut pun , time sorang sorang la . Time tu kau lepas lah segala kata kesat , konpem lega . Haha , tapi kalau anda memang berniat untuk clash , cuba memaki betul betul di depan muka nya . (gua dah malas nak taip ni)


okay series gua malas nih . nanti lah gua sambung kalau nak sambung . Muah semua !

sumber gambar : autocorrect

nota 1 : jangan ambil serius dengan tips gua ni
nota 2 : gua noob edit edit gambar





18 comments:

nur farahin binti sulaiman said...

hehehe,, dah juga ye tip gini..>_<

Ahmad Ali (bukan nama sebenar) said...

try lah amalkan nur farahin . ngeh2

CekbOlat-bOlat said...

haha.. gua try kt tunang gua nnty !

Azmi Khan said...

ini tip boleh wat org bunuh diri nie.....
haha......

syira hisham said...

huwaaaa.. :D haha.. :)

hazirah kasimon said...

;D keh3..

Ahmad Ali (bukan nama sebenar) said...

HAHA korang try lah
risiko tanggung sendiri .
ngeh2 .

C i k P i p i T e m b a m said...

hahahaha... tp kita prefer trus trang.. haha.. x menjadi jugak x tau la. hakhak

♥ Cik sHieMa ♥ said...

haha..nk try tp ta smpai aty laa...huhuhuhuhuhu

Ahmad Ali (bukan nama sebenar) said...

cik pipi tembam : kalau tak menjadi jugak , jaga lah elok2 . ngeh2

cik shiema : try je , jgn bagi muke . ngeh2

hayatijepeli said...

hahaha . klakanye . like this post :D

Qila ReKa said...

ak x ad balak..so x ad can la nk wat cm ni...hahahahaa...tp ley share bnda ni..hehehhe-p

CiK FizA said...

HAHAHA~ Gelak sorang sorang baca tips nie. Tengok la nanti, kalau rasa nak clash, mybe tips nie akan d gunakan. Ngeee~ :D

FiHa said...

HAHA, gelak sye bace,, adoi, semat jugek !

Dianaa said...

HAHAHA! Terbaik la lu punya tips ni. Sape² yg nak clash tu, tengok je tips ni. Confirm break terus

si kiut lavender said...

1)bebiyw bebiyw...eww eww nyampah gila..memang patut kena tggl...

2)macho gila mamat tuh minx clash ek..xinnocent langsung...
siap ber'yeah2' lagi...

30perut x tertahan bacan tip ke3 nih..:D


ko kejam...wohho

4)dah taw ada penyakit tuh clash time tuh gakla...dush2..0_O

5)klau girl ikut tips nih asa2 xsampy stengah jam dya angkat kaki...
"aku bebas dari tawanannya.."

nur nadzirah said...

wahhh! best pye idea... :)

Mamimo ♥ said...

Lol! Gua suka yg no 2 tuh! :P

Duit beli kete lain