Saturday, 14 January 2012

A.C.A.B

okay gua tak nak cite banyak lah . gua nak korang dengar lagu ni even gua tau mesti ada yang tak masuk dengan lagu band ni . tapi gua still nak suruh korang dengar . gua serius ni , pasal lagu gua tak boleh main main .



klik sini nak dengar kat youtube . oyeahhh !! tak sabar nk bagi korang dengar . ngeh3 .

tapi..

Gua tau mesti ramai antara yg korang malas nak klik , or korang dah bukak tapi dengar lagu macam kejadah apa , korang terus padam . Takpe gua tak kesah , semua org ada hak masing masing kan ? Am Ali right ? Ceh. Tapi paling paling koman pun , korang kena hayati lirik ni la . Anggap lah macam gua yang nyanyi .

suara gua macam justin bieber

There was a time when the world when wrong 
There was a time throught that i wa strong 
Never really cared for everyone 
Never really cared if sun won't shine 

Coz the wrath of Oi! was far from dead 
And ourselves bled the streets of the city, red! 
But like a warrior i am, I've stread and survived 
The darkest days & times of life 

For all the years of suffering 
And all the years of broken hearts 
We will remember when the revolution starts 
And now like a warrior that I was meant to be 
I will stand in this ground with pride and dignity 

We are the youth 
We are the truth 
We have survived the darkest time of lives 

We are the youth 
We are the truth 
Our turn will come and we will have our day



Ni lah antara lagu yang sangat memberi kesan dalam diri gua . Teringat time zaman form1 - form2 , dimana dakyah skinhead tengah berleluasa , lagi lagi di kalangan budak budak sekolah yang sedang mencari identiti seperti gua . Senang cakap gua follow gila la band ni dulu , sumpah sedih doh lagu ni . Gua nak mengaku la , mata gua selalu bergenang time layan lagu ni . "Bangang apa lagu macam ni nak nangis ?!!" . Soalan lazim yg biasa gua terima . Diaorang tak paham hati gua ni , dengan lirik dia , dengan musik dia . AHHHHH OHH AHH ! !  tolonglah faham jiwa Ali ( gedik-gedik hanjeng )

Ok lah , gua cite panjang panjang pun bukan korang peduli kan ? klik sini . Ngeh2 , sekali lagi gua offer .
Tadaaaa . MUAHH KATY PERRY !! (tibatiba)

9 comments:

nitnot said...

tak payah nak hati tisu sangat lah brader . HAHA

btw , lirik dy best kut .

ala buangg ah html nii lecey lah nak komen bro .

Ahmad Ali (bukan nama sebenar) said...

Haha html mana nih ? aku noob sikit

CekbOlat-bOlat said...

kahkahkah.. jiwang jgk ye mmaat ni.. eh umo ko bpe der? msti bdak hngusan lgi.. mmuehehehe

Ali ! takyah tukar komen yg ni dh okay.. senang.. =)

Ahmad Ali (bukan nama sebenar) said...

cekbolat . gua dua minggu lagi nak sambung degree . bergaya tak ?
Tapi kurang matang :(

iezatiy nadhya said...

semat belog

ainna mahat said...

beb, aq da follow ko..
btw, ko kenal aq ka?

Ahmad Ali (bukan nama sebenar) said...

tenkiu2 . tak kenal pun , aku sorang2 tak kenal sapa2 di alam maya ni :(

Syaifuddin said...

smpai skrg ACAB ada lg... megat dah balik ke pgkl jalan..alhamdulillah

Ahmad Ali (bukan nama sebenar) said...

tu lah . bagus la , tapi lagu diaorang susah nak lupa :(

Duit beli kete lain