Friday, 20 January 2012

Nikmatnya sangat !

Nikmatnya sangat !
Nikmatnya sangat !
Nikmatnya sangat !
Nikmatnya sangat !





Nimatnya sangat ?  Mungkin korang tertanya tanya , tatabahasa apa yg gua guna kan ni .  Haha gua saja selitkan elemen kelakar kat sini , actually "Nikmat sangat" . Kelakar kan ? thanks sgt .


 contoh muka bayi nikmat pekena weed .





Okeh kalau betul lah "Nikmat Sangat" , pebenda yang gua merepek dari tadi sebut menda alah tu ? Haa ni yang gua nak explain ni , sabar lah . Gua start dengan soalan ni , korang semua ada sepasang telinga kan ? paling paling koman satu la haha . Korang tau tugas dia apa ? nak mendengar kan ? so far okay tak pendengaran ?
atau tersumbat ? ke tak perasan ada telinga selama ni  ? yelaa asyik asyik tengok cermin usha muka je , telinga dok tepi , mana tau tak perasan kan .

Haha gua sebenarnya nak cerita tentang mengorek telinga . Yeahh ! benda yang perlu korang lakukan untuk menjaga kesihatan telinga . If korang nak tahu la , gua korek telinga hampir tiap tiap hari kat rumah , konpem berkilat kan telinga gua ? ni menunjukkan gua penjaga telinga yg prihatin . Maybe sebab stok batang pengorek tu banyak kat rumah , so gua manfaatkan lah sebaik mungkin . Sedar tak sedar hari hari gua korek telinga dan menda ni dah jadi mcm habitat tabiat gua sepanjang berada kt rumah . Sehari kalau tak korek telinga tak sah , kalau pengorek telinga dah habis , gua sanggup mintak duit kat mak gua untuk beli . (bab ni gua tipu) Berikut adalah gambar sekumpulan batang pengorek telinga :


actually gua google "cotton buts" . Kata tabiat sangat , eja pun tak pandai


Gua bukan sesaja nak ketagih dengan aktiviti ni . Yelaa kalau fikir logik , apa yg istimewa sangat dengan batang pengorek ni kan ? . JENG3 . Gua ada agenda gua sendiri sebenarnya . Agenda gua adalah untuk merasa nikmatnya di tahap maksimum , maka bersesuailah dengan tajuk entri gua "Nikmatnya sangat" . Actually ramai dah tahu dan semua la pernah rasa nikmat mengorek telinga ni , tapi gua saja nak lebih lebih cite , yelaa gua da korek tiap tiap hari , mesti gua nak share  perasaan gua ketika melakukan aktiviti nikmat tersebut . Gua tak salah kan ?

Masalahnya apa lagi yg gua nak mencarut dekat entri ni ? kisah taik telinga , phuii ! kehabisan isi gua .

Emm tapi gua nak suggest lah cara nak tambah nikmat ketika mengorek telinga sehinggakan  telinga korang mampu berkata begini :

" WOW ! I seriously can't take this shit ! Seriously i'm speechless ! WOW ! "

Kalau nak sampai macam tahap kat atas tu , kena kerja kuat sikit la kawan . Kalau boleh biar lah sebulan dua telinga korang tak dikorek or tak diganggu . Mandi pun , korang kena bungkus telinga , bagi tak kena air . Biar kumpul apa yang patut banyak banyak , masa ni jgn peduli orang lain cakap apa , biar je kawan korang nak sound ke apa , contoh:

"Ali , pehal telinga kau ni ? dah tak macam telinga kitaorang tengok ni , pi cuci la weh ! "

Pehh ! mulut dia macam nak kena sumbat 50 batang pengorek telinga kan ? Tapi takpe , sabar dan rileks . Demi untuk mendapatkan kepuasan mengorek telinga yang maksimum , korang kena buat pekak je ( memang pekak pun , taik telinga sebakul ) . Just face it guys !

Tapi macam mana nak tahan dua bulan ? lama sangat lah !

Haa... macam yang gua cakap tadi lah . Kena kerja keras sikit lah . Emm contoh paling senang yang gua boleh bagi la , time sekolah dulu korang nak skor SPM nak dapat  straight A , tapi belajar sambil lewa , ponteng kelas bahkan pula ponteng exam SPM , agak agak dapat tak straight A ? hah ! gua berani cakap "tak" malah mungkin dapat straight fail . Kenapa gua cakap macam tu ?  Takde usaha !!  Korang boleh pikir sendiri sebenarnya .  " Nak seribu daya taknak seribu dalih " kan ? ceh tiba tiba gua emo .

Takat tu jelah dulu , buat lawak lebih lebih pun , bukan korang gelak , balik balik gua jugak gelak sorang sorang bila baca balik .

Ok tataaa cumeww !

nota : serius gua dapat rasakan entri kali ni kelam kabut , ada pengulangan isi .

8 comments:

CekbOlat-bOlat said...

dem.. haha.. comelnyee bby ni

Rapunzel Cikilolo said...

korek telinga paling nikmat lepas mandi kot... haha

Ahmad Ali (bukan nama sebenar) said...

tu betul jugak . Ikut idea masing masing lah

dyabunga said...

haha..memang nikmat..

aRa ❤ aFiq™ said...

nikmat korek tinge .. haha..

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

yad'z said...

apekahh lah yang nikmat sangat tu kan.... ok, baby itu sangat comel. grrr

Ca Cik Duyung said...

mmg nikmat bila korek telinga nie..lagi2 kalo dpt hasil yg banyak.kah3.. (mcm tak percaya ca mampu mengaku pasal ni.huh)

tp ca xreti guna cooton but ni.ca guna yg besi tu.. :p perlu ke bitau? adoi

Duit beli kete lain